"Лудогорец" е шампион за 10-а поредна година, пренаписвайки историята на българския футбол. Тимът от Разград победи "Берое" с 3:1 на своя стадион и четири кръга преди края на сезона е недостижим на върха с аванс от 14 точки.

Със спечелването на 10 поредни титли "Лудогорец" изпреварва ЦСКА (тогава под името ЦДНА), който триумфира девет пъти поред между 1953 и 1962 г. Освен това българският шампион има и най-дългата действаща серия в Европа, оставяйки зад себе си "Ювентус", който беше детрониран след 9 поредни титли в Италия.

Серията на "Лудогорец" започна през 2011-12, когато беше и дебютният му сезон в българския елит.

Точни за "Лудогорец" срещу "Берое" бяха Кирил Десподов в 27-ата, Доминик Янков в 79-ата и Клаудиу Кешеру в 83-ата минута. За гостите от Стара Загора се разписа Гаюс Макута от дузпа в 38-ата.

Още в началото на срещата "Лудогорец" създаде куп положения пред вратата на "Берое", но няколко пъти беше спрян от засади. Все пак в 27-ата минута Десподов се измъкна зад защитата, преодоля вратаря Ганев и вкара от малък ъгъл.

Първоначално беше маркирана засада, но след преглед на системата за видеоповторения (VAR) голът беше зачетен.

Десет минути по-късно "Берое" изравни от дузпа. Тя беше отсъдена за игра с ръка на Оливие Вердон след нов преглед на повторението и крайно решение на главния съдия Драгомир Драганов.

След паузата играта на шампионите не беше толкова убедителна, но ходовете на треньора Валдас Дамбраускас от пейката дадоха резултат. Появилите се през втората част Доминик Янков и Клаудиу Кешеру бяха точни в рамките на четири минути, за да донесат победата на тима си.

Дневник