Седмица след като не успяха да се победят, "Челси" и "Реал" (Мадрид) излизат, за да решат спора помежду си в Шампионската лига. Двата тима ще определят кой ще срещне "Манчестър сити" на 29 май на финала в турнира.

Изходните позиции са почти равни след 1:1 в първата среща, но лекото предимство е за сините заради гол на чужд терен в Мадрид.

След три купи в турнира Зинедин Зидан ще опита да класира тима си за нов финал и първи от 2018 г. насам. Според французина мадрдичани имат силите да го направят въпреки трудния сезон, който изпращат.

"Готови сме да се борим до смърт за място във финала. Определено ще страдаме в този мач, така беше и преди седмица. За мен е важно какво ще направим с топката. Свалям шапка на моя отбор за това, което прави", каза Зидан.

С тима за Лондон отпътува капитанът Серхио Рамос, който има само 20 мача през сезона и не е играл от средата на март.

Домакините от "Челси" не могат да разчитат на Матео Ковачич, като това е единственият проблем пред наставника Томас Тухел. Германецът обеща сините да бъдат агресивни.

"Най-голямото предизвикателство е да забравим резултата от първия мач. За мен сблъсъкът започва отначало от 0:0. Не познавам друг начин, по който да се подготвяме за двубой. Това, което искаме, е да печелим мачове", каза Тухел.

Мачът "Челси" - "Реал" (Мадрид) е тази вечер от 22 часа и ще бъде излъчен по bTV Action.

Дневник