Оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов е абсолютно по правилата. Това заяви членът на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков, според когото преди година и половина Михаил Касабов е бил неправилно вписан като изпълняващ длъжността.

"Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена под политически натиск. Аз не съм се подписал под протокола. То беше видно, че натискът идва от премиера. В интересни времена това беше вмешателство в една независима организация", каза Лечков в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Той посочи, че тогава българският футбол е можел да понесе голямо наказание. "Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можеше да бъдем извадени от всички състезания. Имаше индикации за подобно нещо", заяви Лечков.

В края той се обърна към Димитър Бербатов, който в търсене на промяна обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС. "Пожелавам успех на Бербатов, млади хора са, бъдещето е пред тях. Само бих попитал: "В коя църква първо се прекръстиха". При кого ходиха за подкрепа", допълни Лечков.

Преди седмица Михайлов се завърна изненадващо и оттегли оставката си, която беше подал през октомври 2019 г. след скандалния мач с Англия. В допълнение беше взето решение извънредният конгрес на БФС, насрочен за 25 юни, да бъде отменен и настоящото ръководство да довърши мандата си до февруари 2022 г. Ситуацията доведе до реакция от ФИФА и УЕФА, а Агенцията по вписванията отхвърли иска на БФС да впише обратно Михайлов като президент.

Дневник