Феновете на "Манчестър сити" и "Челси" не трябва да пътуват до Турция за финала в Шампионската лига. Това обяви британското правителство, след като постави страната в червения списък за пътуване.

Финалът в Шампионската лига е на 29 май в Истанбул, като за него се класираха двата английски тима/

"Страните от червения списък не трябва да бъдат посещавани с изключение на екстремни ситуации. Посещението на футболен мач не е такова, така че ние съветваме английските граждани да не пътуват до Истанбул", съобщи секретарят по транспорта Грант Шапс.

Турция наложи карантина в страната като част от мерките за органичение на коронавируса. Поне към момента това не влияе на финала в Шампионската лига, като Европейската футболна федерация (УЕФА) работи по план за мач в Истанбул.

Очаква се двата финалиста в Шампионската лига да получат по 4000 билета за срещата на стадион "Ататюрк".

"Футболната асоциация и УЕФА водят разговори дали не може Англия да приеме срещата при наличието на два английски тима. Страната има отличен опит в организиране на спортни надпревари, но последното решение е на УЕФА", коментира още Шапс.

Преди дни "Астън Вила" предложи своя стадион "Вила парк" за домакин на срещата.

Според BBC провеждане на финал в Турция може да има ефект и върху националния тим на Англия. Според настоящите разпоредби всеки, който се завръща от страна в червения списък трябва да се подложи на 10-дневна карантина. Очаква се редица играчи на "Челси" и "Сити" да бъдат в състава на Англия за европейското първенство, което стартира на 11 юни.

Дневник