Интригата в испанското първенство продължава да бъде заплетена. В зрелищен мач, предложил много емоции, "Реал" (Мадрид) и "Севиля" завършиха 2:2.

Испанският гранд се спаси от загуба след автогол на Диего Карлош в 94-тата минута, дошъл след далечен удар на Тони Кроос.

"Реал" обаче пропусна да се възползва от равенството между "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид). Тимът на Зинедин Зидан можеше да се изравни с градския си съперник, който продължава да е на върха. Три кръга преди края "Атлетико" има 77 точки, а "Реал" и "Барселона" са с по 75.

В началото гол на Карим Бензема беше отменен след видеопреглед заради засада в момент от изграждането на атаката. В същото време "Севиля" действаше смело и усилията на тима на Хулиен Лопетеги дадоха резултат. Гостите поведоха в 22-рата минута след гол на Фернандо, който се ориентира най-добре в наказателното поле.

Постепенно "Реал" заигра по-добре в търсене на обрат. Белите наложиха високо темпо в началото на втората част. "Севиля" се огъваше под натиска и изравнителният гол дойде в 67-ата минута, когато се разписа появилият се минута по-рано Марко Асенсио.

 

Девет минути по-късно се стигна до ситуация, която имаше голяма тежест за развоя на срещата. "Реал" направи контраатака и Бензема излезе сам срещу вратаря. Френският нападател финтира стража и беше съборен, като съдията отсъди дузпа в полза на испанския гранд.

След видеопреглед обаче реферът видя игра с ръка на защитника на "Реал" Едер Милитао преди атаката и промени решението си, като даде 11-метров наказателен удар за "Севиля". Иван Ракитич беше точен и андалусийци отново поведоха.

Футболистите на "Реал" се хвърлиха с всички сили, за да се върнат в мача. В четвъртата от добавените шест минути Кроос стреля силно отдалеч, като ударът се отклони в Карлош и излъга вратаря - 2:2. До края белите можеха да стигнат до пълен обрат, но шут на Каземиро мина встрани от вратата.

Дневник