Във време, в което в спорта все повече се говори за влиянието на парите, все още има жестове с огромна стойност. Такъв пример даде шампионът на Нидерландия "Аякс" след спечелването на 35-ата си титла.

Клубът обяви, че е решил да претопи шампионския трофей. От него са направени над 42 000 малки звезди, които от сряда ще бъдат раздадени на всеки притежател на сезонен билет.

"Почти през целия сезон трябваше да играем без публика. Или поне без запалянковците да са на трибуните. Въпреки това усещахме тяхната подкрепа всяка седмица. На път към стадиона, в социалните медии и в личното общуване", заяви генералният директор Едвин ван дер Сар.

Той добави, че с жеста в "Аякс" се надяват след трудната година привържениците да се почувстват част от шампионския успех.

"Да играеш пред празни трибуни не може да се сравни с атмосферата на "Йохан Кройф арена". Привържениците наистина ни липсваха през миналия сезон. Затова искаме да посветим тази титла на запалянковците и нямаме търпение да играем отново пред тях", каза капитанът на отбора Душан Тадич.

Дневник