УЕФА обяви, че започва разследване срещу клубовете, стоящи в основата на Европейската суперлига - "Реал" (Мадрид), "Барселона" и "Ювентус". От организацията са назначили инспектори, които ще изследват дали има нарушаване на правилниците.

В средата на април 12 от най-богатите футболни клубове в света обявиха, че се отделят в свой собствен турнир. Последва вълна от недоволство от УЕФА, ФИФА, привърженици, специалисти и медии. Заради натиска девет от клубовете размислиха.

"Реал", "Барселона" и "Ювентус" обаче останаха твърдо убедени, че промяната е необходима. Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде знак, че наказания ще има за всички, но раздели клубовете участници в три категории.

"Някои си мислят, че Земята е плоска и че Суперлигата още съществува", каза словенецът.

"В съответствие с член 31, параграф 4 от Дисциплинарния правилник на УЕФА днес са назначени инспектори по етика на УЕФА, които да проведат дисциплинарно разследване за евентуално нарушение на правната рамка на УЕФА от "Реал" (Мадрид), "Барселона" и "Ювентус" във връзка с проекта, наречен "Суперлига", обяви УЕФА.

С другите девет клуба организацията вече постигна разбирателство. Другите три отговориха с неодобрение.

Дневник