С ефективна игра в атака и наказвайки много груби грешки на съперника си ЦСКА успя да победи "Лудогорец" с 4:1 в дербито от 29-ия кръг на Първа лига. Червените се наложиха над 10-кратния шампион с попадения на Юрген Матей в 4-ата, Бисмарк Чарлс в 54-ата, Мено Кох в 62-ата минута и Жорди Кайседо в добавеното време от дузпа.

За "Лудогорец" се разписа Сисиньо в 60-ата минута, но шампионите изиграха слаб мач, особено в защита. За 90 минути тимът на Валдас Дамбраускас отправи само един точен удар.

С трите точки ЦСКА събира 56 и заема третото място в таблицата. Със същия актив е и втория "Локомотив" (Пловдив). В следващия кръг червените гостуват именно на черно-белите.

Загубата е втора поредна за "Лудогорец", след като преди дни тимът отстъпи и срещу "Локомотив". От своя страна ЦСКА остава без загуба на свой терен през този сезон.

Още в четвъртата минута червените откриха, когато Матей отскочи отлично на близката греда след центриране от корнер и не остави шансове на вратаря на "Лудогорец" Кристиан Кахлина.

До края на първата част "Лудогорец" така и не затрудни вратата на червените. Шампионите отправиха три удара, но нито един от тях не беше точен. За сметка на това червените имаха пет изстрела, от които три точни.

След почивката заваля и пороен дъжд, който направи условията за игра по-трудни. Играта стана много по-динамична, но изстрелите от далечна дистанция започнаха да затрудняват повече вратарите.

В 54-ата минута червените удвоиха аванса си, наказвайки много груба грешка в защитата на шампионите. Греъм Кери отигра топката с едно и намери Чарлс в наказателното поле, а централният нападател се разписа без проблем пред погледа на Кахлина - 2:0.

След този момент играта стана още по-динамична, а "Лудогорец" бързо успя да върне един гол.

Час след началото на двубоя Кирил Десподов намери Сисиньо на скорост, а бразилецът излъга вратаря на ЦСКА, след което вкара с левия крак.

Много бързо обаче ЦСКА възстанови аванс от два гола. При центриране от фаул Мено Кох се оказа непокрит пред вратарското поле и с глава порази вратата на шампионите.

В заключителните минути действията на терена се изнервиха. Публиката на ЦСКА многократно замеряше Десподов с предмети, а играчите също подходиха агресивно. В добавеното време шампионите останаха и с човек по-малко заради два жълти картона на Мавис Чибота.

Крайният резултат оформи резервата Кайседо в седмата минута на добавеното време. Нападателят вкара от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него.

Дневник