Турция няма да приеме старт във Формула 1 през този сезон и състезанието отпада, съобщиха организаторите. Надпреварата първоначално не беше в календара, но влезе на мястото на Канада и трябваше да се проведе на 13 юни. Заради коронавирусната пандемия обаче състезание на "Истанбул парк" няма да има.

През 2020 г. Турция отбеляза завръщането си във Формула 1, като състезание имаше през ноември.

От Формула 1 съобщиха, че уикендът, планиран за Турция, ще остане свободен, но сезонът все пак ще бъде с 23 старта. Състезанието за Гран при на Франция ще бъде преместено със седмица по-рано и ще се проведе на 20 юни.

Австрия ще приеме два старта в два поредни уикенда (27 юни и 4 юли), като по този начин календарът ще бъде белязан от състезания в три поредни седмици.

Междувременно стана ясно, че новият формат на спринтови квалификации ще бъде използван първо в Гран при на Великобритания (16 - 18 юли). Формула 1 ще изпробва формат с традиционна квалификация в петък, която ще определя стартовия ред за кратко квалификационно състезание в събота. Така свободните тренировки стават с една по-малко (по една в петък и събота).

Подобен формат ще има общо в три старта през 2021 г., като единият от тях ще бъде в Италия на "Монца", а третият - извън Европа.

Дневник