Григор Димитров е добавил турнира от сериите "АТП 250" в Женева (16-23 май) в своята програма преди "Ролан Гарос", като получава "уайлд кард" за надпреварата. Българският тенисист е поставен под №4 в надпреварата и ще се включи директно от втория кръг.

В него Димитров ще срещне Фернандо Вердаско или квалификант.

Срещу испанския ветеран Димитров има четири победи в седем мача. На клей кортове балансът между двамата е 2:2.

Турнирът ще отбележи завръщането на Роджър Федерер. 39-годишният швейцарец игра за последно в Доха през март, като преди това не се състезава над година, защото се възстановяваше след операции в коляното.

"Нямам търпение, искам отново да се състезавам. Чувствам се като тенисист, който тепърва започва кариерата си. Коляното и връзките ми са много по-добре. Надявам се остатъкът от 2021 г. да бъде вълнуващ, защото се доближаваме все повече към нормалното, въпреки че вирусът продължава да бъде част от живота ни", каза Федерер в навечерието на турнира.

Димитров се включи в турнира в последния момент, след като прие поканата на организаторите. Надпреварата му дава възможност да натрупа игрова практика преди "Ролан Гарос", тъй като българинът е в серия от три поредни загуби. Той допусна тежко поражение от Рафаел Надал в Монте Карло, а след това записа ранни отпадания в Мадрид и Рим.

Димитров е играл веднъж в Женева през 2019 г., когато премина през квалификациите, но загуби в първия кръг от Федерико Делбонис.

Дневник