След триумфа в Рим Рафаел Надал заяви, че се отправя с по-голяма увереност към "Ролан Гарос". Вторият за годината турнир от Големия шлем започва на 24 май, като испанецът ще търси 21-ва титла от най-престижните надпревари в тениса.

Надал заяви, че усеща подобрение в играта си през миналата седмица, в която спечели мастърса в Рим след победа срещу големия си съперник Новак Джокович. Испанецът допълни, че ще си почине няколко дни, преди да се отправи към Париж, за да защитава титлата си на "Ролан Гарос".

"Подобрявах представянето си през тази седмица, но трябва да продължа да го правя, защото когато се подобряваш и можеш да го правиш всеки ден за по-дълго време, тогава се чувстваш по-уверен и по-сигурен (във възможностите си). Просто трябва да продължа. Знам върху какво трябва да работя през следващите няколко седмици и ще го направя", каза Надал.

34-годишният испански тенисист, който е наричан Краля на клея, заяви, че за него е сбъдната мечта да спечели десета титла в Рим. Надал вече има по десет или повече успеха в четири отделни турнира. Той е спечелил по 11 титли от турнирите в Монте Карло и Барселона, а 13 пъти е бил победител в "Ролан Гарос".

Надал вече има 36 титли от мастърс турнирите, като изравни Джокович на върха по този показател.

Дневник