"Левски" и "Царско село" не се победиха, завършвайки 1:1 в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Срещата от втората четворка в класирането, беляза спирането на победната серия на сините. Дотук във втората фаза на шампионата "Левски" имаше три поредни победи.

Андерсон изведе гостите от "Царско село" в 63-ата минута, но 10 по-късно Борислав Цонев изравни от дузпа.

Равенството оставя сините на осмо място в таблицата, на четири точки зад седмия "Черно море". По-рано през деня тимът от Варна завърши 1:1 като гост на "Ботев" (Пловдив). Именно седмата позиция дава право на бараж за участие в евротурнирите.

До края на плейофите остават два мача, като "Левски" и "Черно море" ще се срещнат отново в последния кръг на 23 май.

Първата част на "Георги Аспарухов" предложи много битка, както и два удара в гредите - по един за всеки от отборите. Стефан Христов нацели страничния стълб на вратата, пазена от Звонимир Микулич, докато за сините изстрел на Андриан Краев срещна напречния стълб.

В същото време имаше претенции и за две дузпи, като топката срещна ръката на бранител в синьо, а Здравко Димитров претендираше за нарушение срещу себе си.

През второто полувреме тежкият терен и повишената агресия от двата тима увеличиха динамиката.

В 63-ата минута "Царско село" откри с красиво изпълнение на Андерсон. Бразилецът вкара с мощен удар с левия крак, като не остави никакви шансове на Микулич.

"Левски" потърси промяна и 10 минути след гола на Андерсон успя да изравни. Мартин Петков беше повален в наказателното поле и "Левски" получи дузпа. От бялата точка Борислав Цонев вкара.

До края на срещата и двата тима имаха своите шансове. Микулич се намеси два пъти по решителен начин след изстрели от близка дистанция. След това "Левски" настояваше повече, но стигна до няколко разбърквания и поредица от корнери.

Дневник