Руският бизнесмен Антон Зингаревич очаква до две седмици да стане собственик на "Ботев" (Пловдив). Той каза, че разбира притесненията на привържениците, свързани със слабото представяне на отбора.

"Мисля, че съвсем скоро ще придобия акциите. Относно футбола... Знам, че феновете на "Ботев" са разтревожени какво се случва с отбора. За мен "Ботев" е дългосрочен проект, нещата не стават бързо, но ние ще продължим да подобряваме нещата. Всеки път играем за победа, но знам, че феновете не са щастливи, много загуби се натрупаха. Ще използваме транферния прозорец, за да подобрим отбора. Мисля, че бъдещето на "Ботев" ще е доста по-добро", каза Зингаревич след равенството 1:1 с "Черно море".

"За всички футболни клубове по света са тежки времена заради пандемията и ограниченията за феновете. Ние правим, каквото можем. Оцеляваме и продължаваме напред. С точните хора и организация мисля, че ще се получи. Основната ни цел и амбиция остава да играем в Европа и да сме в топ 6 на българското първенство. Това не може да се постигне за една нощ".

С идването си в началото на годината Зингаревич влезе в разговори със сдружението на привържениците и през януари влезе в новия съвет на директорите.

Дневник