България ще играе с подмладен състав в Лигата на нациите във волейбола. В националния отбор няма да са двама от най-опитните състезатели - Тодор Скримов и Светослав Гоцев.

Скримов е извън състава по семейни причини, но ще се завърне за европейското първенство в началото на септември. Гоцев има болки в рамото и трябва да изкара курс от упражнения за заздравяването му, съобщават от федерацията и уточняват, че се очаква блокировачът също да се завърне за европейското.

Първият мач на България в надпреварата е с Франция на 28 май, а в следващите два дни предстоят срещи с Австралия и Германия. Целият турнир ще се проведе в Римини, Италия.

В средата на февруари президентът на българската федерация Любомир Ганев каза, че е обещал при златен медал цялата премия от 1 млн. долара да бъде разпределена между волейболистите и треньорския щаб.

Воденият от Силвано Пранди състав заминава за Словения, където ще участва в приятелски турнир с домакините и Сърбия. Трите отбора ще играят по два мача на ден помежду си от 21 до 23 май във формации "А" и "Б".

Подготвителните срещи ще пропуснат Светослав Станков и Денис Карягин, които ще се присъединят към националния отбор направо в Римини на 24 май.

Съставът на България
Разпределители: Георги Сеганов, Владимир Станков и Светослав Станков
Диагонали: Цветан Соколов и Радослав Парапунов
Посрещачи: Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров, Гордан Люцканов, Денис Карягин и Светослав Иванов
Центрове: Алекс Грозданов, Стефан Чавдаров, Николай Колев и Николай Къртев
Либеро: Владислав Иванов и Мартин Иванов

Дневник