Дионтей Уайлдър иска 20 милиона долара, за да се оттегли и да няма трети мач с Тайсън Фюри. Това каза британският боксьор по темата. В началото на седмицата американски съд реши, че Фюри и Уайлдър трябва да се бият за трети път заради условията по договора помежду им. Това се случи само часове след като британецът обяви, че на 14 август ще се боксира с Антъни Джошуа в Саудитска Арабия.

Мач между двамата боксьори от Великобритания може да излъчи първия абсолютен световен шампион в тежка категория от 21 години.

"Той (Уайлдър) иска 20 милиона долара, за да се оттегли. Явно ще трябва отново да му разбия черепа", каза Фюри.

Двамата вече се срещаха два пъти на ринга. През декември 2018 г. мачът завърши наравно след съдийско решение, предизвикало много коментари. През февруари 2020 г. Фюри нокаутира Уайлдър и му отне титлата на Световния боксов съвет (WBC).

Новият треньор на Уайлдър Малик Скот обаче контрира, че боксьорът му иска да излезе на ринга и не се интересува от пари.

В същото време екипът на Антъни Джошуа вече работи по алтернатива, ако срещата с Фюри не се състои през лятото. Мениджърът на британеца Еди Хърн обяви, че е дал срок на Фюри и щаба му да решат ситуацията до края на седмицата. От своя страна Хърн вече преговаря за евентуален мач с Александър Усик, който е претендент за пояса на Световната боксова организация (WBO).

Дневник