УЕФА продължи партньорството си с "Газпром" до 2024 г.. Руският енергиен гигант ще бъде генерален спонсор на следващите две европейски първенства (Евро 2020 и Евро 2024), както и на финалите на Лигата на нациите през 2021 и 2023 г.

В допълнение "Газпром" ще продължи да бъде партньор на Шампионската лига за цикъла от 2021 до 2024 г. Споразумението дава спонсорски права на компанията за клубните състезания на УЕФА като Суперкупата, финалите на Шампионската лига по футзал и финалите на Младежката лига за периода.

"Газпром" се доказа през годините като един от най-доверените ни партньори и сме щастливи да ги приветстваме за първи път като спонсор на национални турнири на УЕФА по футбол. В същото време сме развълнувани, че ще продължат партньорството си с най-престижни клубен турнир - Шампионска лига, за още три години ", каза маркетинг директорът на УЕФА Гай-Лоран Епщайн.

Европейското, което беше отложено с година заради пандемията, ще се проведе от 11 юни до 11 юли в 11 държави. Наскоро Англия и Русия получиха допълнителни мачове, след като УЕФА отне домакинството на Дъблин.

Дневник