Тенисът турнирът от сериите "АТП 250" остава в София през 2021 г. Това обяви председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков по време на годишното общо събрание на организацията.

Турнирът ще се проведе от от 27 септември до 3 октомври. Информацията идва на фона на трудностите по организирането на събитието и конкуренцията на големи европейски градове, които искаха да приемат надпреварата.

"Важното е, че запазихме този турнир, който е лицето на нашия спорт в България и пред света. Той и Световната купа по ски в Банско са двете най-големи международни състезания, които се провеждат в нашата страна и носят огромен престиж", заяви Цветков.

В речта си пред делегатите той обяви, че въпреки трудностите за 2021 г. е подсигурен и достоен международен спортен календар в България. Успешно са завършили преговорите за други надпревари. Ще се проведат общо шест турнира (по три за мъже и жени) от сериите ITF World Tour във вилно селище Санта Марина край Созопол. Ще има турнир от същата категория и във Варна, а също така през лятото ще се проведат и две или три нови UTR турнира, чиито домакини ще се определят допълнително.

Общият бюджет на БФТ за 2021 г. е в размер на 2.1 млн. лв. От тази сума постъпленията от спортното министерство (ММС) са в размер на 922 000 лв., а останалите са средства, осигурени от БФТ.

Дневник