Участието на Григор Димитров в турнира от сериите "АТП 250" в Женева приключи със загуба срещу 102-рия в света. Българинът отстъпи в четвъртфинала срещу 35-годишния Пабло Куевас от Уругвай след 6:7 (3), 3:6.

Димитров допусна много грешки, а играта му се движеше в двете крайности. От друга страна, Куевас играеше търпеливо и връщаше топките в изчакване на възможността.

В първия сет двамата тенисисти печелеха сравнително лесно подаванията си. Интрига имаше единствено в петия гейм, когато Куевас стигна до две възможности за пробив, но Димитров се справи с предизвикателството. В тайбрека уругваецът се възползва от грешките на българина и затвори първия сет.

Димитров се изнерви и счупи ракетата си. Езикът на тялото му показваше загуба на мотивация, като до края на мача той не успя да намери ритъма в играта си.

Димитров се насочва към "Ролан Гарос" след три победи и четири загуби в надпреварите на клей. Вторият за годината турнир от Големия шлем започва в понеделник, като Димитър Кузманов ще се включи в квалификациите.

Дневник