Краят на един вълнуващ сезон в Ла Лига е близо, като двата отбора от Мадрид протягат ръка към титлата. "Атлетико" е на прага да детронира "Реал", който е готов за сграбчи възможността при грешка на градския съперник.

Двата отбора влизат в последния кръг с две точки разлика в полза на "Атлетико". В 19 ч. тимът на Диего Симеоне гостува на борещия се за оцеляване "Валядолид" и при успех ще стане шампион. "Реал" приема "Виляреал", който след няколко дни ще играе във финала на Лига Европа.

"Атлетико" има наглед лесна задача, но в много от последните мачове, които спечелиха, "дюшекчиите" бяха затруднени и се измъкваха по невероятен начин. Допълнително влияние вероятно ще окаже мотивацията на "Валядолид" за оставане в елита.

Единствено победа оставя шансове на "Реал" за титлата. При успех на белите и равенство на "Атлетико" двата отбора ще имат равни точки на върха. При такъв развой "Реал" ще триумфира с титлата заради по-добрите показатели в директните сблъсъци с градския съперник.

"Това е финал срещу "Валядолид", като два отбора се борят за своите различни, но важни цели и ще дадат абсолютно всичко, което имат, за да го постигнат", каза Симеоне.

За последно "Атлетико" стана шампион през 2014 г. Сега част от очакванията са насочени към бившия нападател на "Барселона" Луис Суарес, който отбеляза 20 гола в 31 мача в Ла Лига. В същото време "Реал" е заплашен да завърши сезона без трофей.

Дневник