"Манчестър сити" е нямало да стане шампион във Висшата лига, ако се е сблъскал с проблемите с контузени на "Ливърпул". Това каза мениджърът на червените Юрген Клоп преди последния мач за сезона. Според германеца никой тим не може да се справи при вълната от травми, която е сполетяла "Ливърпул".

"При толкова много контузии "Сити" нямаше да е шампион. Никой не може да бъде при такава ситуация", каза Клоп.

През сезона той не можеше да ползва най-силния си бранител Върджил Ван Дайк, а след това се контузиха още Жоел Матип, Джордан Хендерсън и Джо Гомез. Голяма част от срещите пропуснаха новото попълнение Диого Жота, както и халфът Фабиньо.

"Ако "Сити" бяха без трима централни защитници нямаше да могат да се справят. Същото важи и за "Юнайтед". Ние приехме тези трудности, не се предадоха и ако спечелим в неделя ще изпълним целта си да се класираме в Шампионската лига", каза още Клоп.

Преди последния кръг червените са четвърти в таблицата с равни точки с "Лестър" (по 66). Тимът на Клоп приема "Кристъл палас", а "Лестър" е домакин на "Тотнъм". В битката е замесен и "Челси", който е трети с 67 точки - сините са гост на "Астън Вила".

Дневник