"Атлетико" (Мадрид) е шампион на Испания, след като успя да спечели последния си мач за сезона. "Дюшекчиите" се наложиха с 2:1 над изпадащия "Валядолид" след обрат и голове след почивката. Точни за състава на Диего Симеоне бяха Анхел Кореа в 57-ата и Луис Суарес в 67-ата минута.

По същото време преследвачът "Реал" (Мадрид) беше близо до грешна стъпка, но също спечели след обрат. Белите се наложиха с 2:1 над "Виляреал" с късни голове на Карим Бензема и Лука Модрич.

В крайното класиране "Атлетико" е с 86 точки, а "Реал" с 84. "Барселона", който надви "Ейбер" с 1:0, завършва на трето място със 79.

Дълго време през сезона "дюшекчиите" водеха в класирането, но от началото на 2021 г. допуснаха срив във формата си. Тимът спечели само четири пъти между февруари и април, но в края на сезона се стабилизира, записвайки четири победи в пет мача от 1 май насам.

Това е 11-а титла в историята на "Атлетико" и втора, откакто Диего Симеоне е на треньорския пост. Преди седем години (сезон 2013-14) специалистът изведе "дюшекчиите" до първа титла след 18-годишно прекъсване.

За девети път "Атлетико" става шампион в последния кръг.

Дневник