В добро настроение, но с две загуби премина участието на Григор Димитров в първия ден на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в Ница. В различен формат българинът отстъпи на Кристиан Гарин и Диего Шварцман.

И двата мача завършиха 1:3, като Димитров допусна обрати. В отделните части двубоят срещу Гарин завърши в точково отношение 12:7, 6:16, 5:15 9:13, а по-късно българинът загуби от Шварцман след 14:13, 10:12, 9:17, 10:15.

По средата на първия мач Серена Уилямс влезе в ролята на репортер и интервюира Димитров, който беше запитан как се чувства на корта. "Прекрасно. Както можеш да видиш, експериментирах прекалено много през тази четвъртина. Връщам се към основите оттук нататък", каза Димитров.

Впоследствие двамата се пошегуваха, че българинът обича да живее на ръба заради неизползването на т.нар. "карти" в мача, като Уилямс опита да накара Димитров да запее песента Living on the Edge."Не сега, може би по-късно. Мисля, че ще изплаша хората. Тя пее много по-добре от мен, мога да гарантирам това", каза Димитров.

Импровизираното интервю завърши с темата за липсата на прякор на българина в турнира, като Уилямс направи препратка към известната реплика от поредицата "Междузвездни войни" - "Нека силата бъде с теб" (в превод от английски - "May the force be with you", като Уилямс го измени на "May G-force be with you").

В Ultimate Tennis Showdown участват осем тенисисти, които са разделени в две групи. Те играят помежду си и първите двама от всяка група продължават напред в надпреварата, която се организира от треньора на Уилямс - Патрик Муратоглу. В последния си мач Димитров ще играе срещу Александър Бублик, а в турнира участват още Даниил Медведев, Фабио Фонини, Корентен Муте и Тейлър Фриц.

Всеки мач включва по четири части, всяка от които продължава осем минути. При 2:2 се играе до две точки за определяне на победител. Тенисистите имат право на един вместо два сервиса, като по време на срещата им е позволено да активират "карти", за да опитат да получат повече точки или да предизвикат съперника в дадено разиграване.

На състезателите е позволено да общуват с треньорите си, като разговорите е задължително да бъдат водени на английски. В допълнение на почивките между отделните части играчите участват в интервюта.

Дневник