Съдиите на линията няма да бъдат използвани по време на Откритото първенство по тенис на САЩ (US Open) през тази година. Това обяви Американската тенис асоциация (USTA), която реши да използва технология на всички кортове по време на турнира от Големия шлем.

Технологията за електронен лайнсмен беше използвана и през миналата година с изключение на двата най-големи корта "Артър Аш" и "Луис Армстронг".

Първият турнир от Големия шлем Australian Open също използваше технологията през 2021 г. Това беше добре прието от играчите.

От USTA добавят, че седем от деветте турнира на територията на САЩ от сериите на ATP и WTA ще използват технологията на всички кортове.

"USTA използва технологията на линията по време на "Мастърс" турнира, както и на US Open през 2020 г. Hawk-eye технологията отбеляза общо 314 хиляди намеси по време на двата турнира", добавят от организацията.

По време на US Open през миналата година световният №1 Новак Джокович беше дисквалифициран от турнира, след като неволно удари един от съдиите на линията.

Дневник