Мачовете от испанското първенство ще бъдат излъчвани в каналите на платения пакет "Макс спорт плюс". От следващия сезон А1 става единственият носител на правата за България с договор за пет години (сезон 2025-26), съобщиха от компанията.

В последните години двубоите от Примера дивисион се излъчваха в каналите на "Макс спорт" и на "Булсатком".

От "А1 България" увеличават цената на платения пакет с 1 лев и от 1 юли той вече ще струва 10.99 лева на месец.

"Ла Лига е сред топ футболните първенства в Европа и от доста време е неизменна част от богатото съдържание на "Макс спорт". За нас придобиването на ексклузивните права за още пет години за излъчване на испанското първенство в България е важна стъпка в последващото развитие на каналите "Макс спорт", заяви старши директор "Маркетинг" в "А1 България" Симеон Донев.

По думите му договорът "е гаранция, че зрителите ни ще получават през следващите години едно още по-богато и разнообразно спортно съдържание, в което ще има както топ футболни и спортни събития, така и много нови собствени продукции".

Наскоро "Нова броудкастинг", която излъчва българското първенство и Висшата лига в каналите в пакета "Диема екстра", придоби правата за първенствата на Германия и Франция и обяви пускането на нов канал. Това доведе и до поскъпване на услугата до 12 лева.

В момента вървят разговорите за правата в Шампионската лига. В последните сезони мачовете от турнира се излъчват в каналите на "Макс спорт" и "Би Ти Ви медиа груп".

Дневник