Ръководството на "Левски" е провело срещи с евентуалния нов собственик. Това заяви членът на надзорния съвет на клуба Петър Ганев във "Фейсбук".

По думите му в четвъртък евентуалният нов собственик се е срещнал с представителите на управителния и на надзорния съвет. "Коментираха се бъдещите планове и най-важното за всички левскари - ясни гаранции за инвестиционните намерения и опазването на идентичността и традициите на клуба", написа Ганев.

По думите му крайното решение остава на мажоритарния собственик Наско Сираков. "То касае акциите, а не едно или друго решение на УС или НС. Разговорите ще продължат. Гледат се още и документи. Водещото не е колко дни броим до сделката, а да се вземе правилното решение", добави Ганев.

На 24 май, в деня, в който "Левски" отбеляза 107-ата годишнина от основаването му, Сираков обяви, че се водят разговори за смяна на собствеността. Тогава той каза, че става въпрос за англичанин, който е без политически обвързаности и чийто бизнес е базиран в Ню Йорк.

Впоследствие Сираков изтъкна, че никой от бившите собственици не е замесен в разговорите. Думите му дойдоха в отговор на твърдения за връзка на Спас Русев.

"Футболът е бизнес и човекът гледа на клуба така. Никой не идва да инвестира 100 - 150 милиона евро ей така. Затова акциите ще бъдат прехвърлени, но ако ангажиментите не се изпълняват, ще се върнат при мен. Човекът е съгласен с това", каза още Сираков на 24 май.

Дневник