Зинедин Зидан заяви, че е напуснал "Реал" (Мадрид), защото не е увещал подкрепата на ръководството и на президента Флорентино Перес. Френският треньор си тръгна веднага след края на сезона в Ла Лига.

Той дойде за втори път в "Реал" през март 2019 г., след като при предишния си период изведе отбора до три поредни купи в Шампионската лига. Сега обаче белите записаха първия си сезон без спечелено отличие от 11 години насам.

Зидан обясни чрез отворено писмо, публикувано в "Ас", че през 2018 г. се е оттеглил, защото е смятал, че отборът има нужда от нов подход, за да продължи на върха след трите силни години. "Сега нещата са различни. Тръгвам си, защото усещам, че клубът вече няма доверие в мен, нито ми дава подкрепата да изградя нещо в средносрочен или дългосрочен план", заяви французинът.

"Разбира се, че не съм най-добрият треньор на света, но съм способен да дам силата и увереността, от които всеки се нуждае в работата си - независимо дали е футболист, член на треньорския екип или служител. Отлично знам от какво има нужда отборът."

По думите му отношенията му с Перес са се променили в последните седмици. "Бих предпочел, ако в последните месеци връзката ми с клуба и с президента беше малко по-различна спрямо тази на други треньори. Не съм искал привилегии, а малко по-силна памет."

Според Зидан от "Реал" умишлено е изтичала вътрешна информация към медиите, която е навредила на отбора. "Това създаде съмнения и неразбирателства", посочва той.

В клуба обмислят кой да е новият треньор, като се споменават имената на Маурисио Почетино, Антонио Конте и Раул Гонсалес Бланко.

Дневник