Собственикът на "Левски" Наско Сираков води разговори с Джоузеф Диксън за акциите на клуба. Потвърждение за името на евентуалния нов собственик на клуба за пръв път дойде официално от страна на сините след изказване на члена на Надзорния съвет Константин Папазов.

"Нещата се случват такива, каквито "Левски" заслужава да му се случват. Факт е, че на управителен съвет на клуба този човек заяви своите стратегически амбиции и най-вече за построяването на нов стадион, който сам по себе си във времето би трябвало да доведе до приходна част в клуба", каза баскетболният треньор в предаването на Крум Савов по "7/8 тв".

Папазов добави, че не може да каже нищо повече "от това, което е достояние за всички".

До момента за Диксън се знае малко, като няма отговор на въпросите как са започнали разговорите, какви са интересите и възможностите му и защо избира "Левски". На 24 май - в деня, в който сините честваха 107-ата годишнина от създаването на клуба, мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че се водят разговори за смяна на собствеността. Тогава той каза, че става въпрос за англичанин, който е без политически обвързаности и чийто бизнес е базиран в Ню Йорк.

След излизането на името на Диксън той беше свързан с футболист със същото име, който е бил на пробои в ЦСКА през 2012 г.

Дни след обявяването на новината, че се готви смяна на собствеността, Сираков изтъкна, че никой от бившите собственици не е замесен в разговорите. Думите му дойдоха в отговор на твърдения за връзка на Спас Русев. Впоследствие се появиха се и информации за участие на бившия футболист на "Славия" и националния отбор Благой Георгиев. Папазов посочи, че не знае за такова.

"Футболът е бизнес и човекът гледа на клуба така. Никой не идва да инвестира 100 - 150 милиона евро ей така. Затова акциите ще бъдат прехвърлени, но ако ангажиментите не се изпълняват, ще се върнат при мен. Човекът е съгласен с това", каза още Сираков на 24 май.

Папазов каза, че все още не е получил акции в "Левски" - нещо, което беше заявено от Сираков при идването му като собственик преди година.

Поканата към Станимир Стоилов

По традиция, когато има промени в "Левски", винаги на хоризонта се появява името на Станимир Стоилов.

Папазов каза, че доколкото е запознат, Сираков вече е говорил с треньора, постигнал най-големите успехи в новата история на "Левски". "Няма нищо по-логично, ако има някаква финансова стабилност и хоризонт за "Левски". Аз съм убеден, че за Мъри са по-важни сигурността, времето. Така мисля, доколкото го познавам. Ако той види светлина и надежда, за да реализира своя потенциал в две-тригодишен период, не би трябвало да има проблем. Така се надявам."

"Моето лично мнение е, че за Стоилов парите няма да бъдат водещи, но пък в същото време един човек, като постигне потенциал или се знае неговата класа, трябва да си пази името и класата", добави Папазов.

Дневник