След близо 30 години в управлението на "Байерн" (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге обяви оттеглянето си от клуба. Бившият футболист напуска поста си на изпълнителен директор шест месеца преди изтичането на договора си и от 30 юни няма да работи повече при баварците.

Румениге напуска позицията на изпълнителен директор и председател на Борда на директорите. Той ще бъде заменен от Оливер Кан, който от 2019 г. е в ръководството.

"Мисля, че това е най-правилният и логичен момент. Той съвпада с края на финансовата година, а освен това бележи началото на нов етап с треньорското ръководство, което ще започне работа. Още преди две години обявих, че се насочваме към плавни промени", каза Румениге пред сайта на клуба.

Договорът му беше до края на 2021 г., в която трябваше да въведе в работата наследника си Кан.

От 1991 г. Румениге е част от ръководството на "Байерн", като заемаше позицията на вицепрезидент. От 2002 г. бившият нападател стана изпълнителен директор. Като футболист Румениге има 422 мача с 217 гола за "Байерн" в периода 1974-1984.

С баварците нападателят печели по два пъти Бундеслигата, Купата на Германия и Купата на европейските шампиони (1975 и 1976 г.).

Дневник