"Левски" е получил лиценз за Първа лига и за европейските турнири. Това се разбира от публикация в сайта на БФС, в която са изброени всички клубове, отговарящи на изискванията.

Общо 16 клуба са получили лиценз за Първа лига, като сред тях са "Етър" и "Монтана", които останаха на последните две места. "Лицензионната комисия уточнява, че издадените лицензи не гарантират участие на даден клуб в съответното ниво, освен ако не си е осигурил това право и по спортен път", посочват от БФС.

Футболният съюз обяви първоначално, че първенството става с 16 отбора, но след това беше оставена вратичка, че отборите може и да продължат да са 14.

Ден преди Великден собственикът на "Левски" Наско Сираков каза, че клубът има притеснения за лиценза си. Големият брой клубове с лицензи за Европа се дължи на процедурата. Според нея всеки отбор, който има възможност да се класира за турнирите на УЕФА към момента на подаване на документите си, заявява желание и за лиценз за Европа.

Сега на дневен ред за "Левски" е темата за евентуалната смяна на собствеността в клуба. Във вторник по обед някои медии съобщиха, че е получено становище, в което кандидатът за акциите на "Левски" Джоузеф Диксън се оплаква, че е бил изнудван от хора от настоящото ръководство.

Това стана в момент, в който "Гонг" съобщи, че върви среща между англичанина, Сираков и Станимир Стоилов. Според информация на "Дневник" мейлът, от който е дошло съобщението до български медии, не е този, който Диксън използва в официалното си общуване с ръководството на клуба.

В понеделник вечерта членът на надзорния съвет на "Левски" Константин Папазов потвърди разговорите с англичанина, но не даде подробности за него и за евентуалната роля на бившия футболист на "Славия" и националния отбор Благой Георгиев.

Дневник