Отборите-конкуренти на "Ред бул" във Формула 1 се опитват да забавят "биковете" с твърденията за нещо нередно в болидите. Това каза лидерът в шампионата Макс Верстапен на пресконференция преди Гран при на Азербайджан.

През уикенда в Баку предстои шестото състезание за сезона. След първите пет кръга Верстапен води със 105 точки, като има четири повече от световния шампион Люис Хамилтън и за пръв път в кариерата си е лидер.

В момента срещу "Ред бул" се води разследване за подвижни задни крила след думи именно на Хамилтън. Новите тестове на Световната автомобилна федерация (ФИА) влизат в сила едва за Гран при на Франция (20 юни).

"Разбирам напълно защо всички ни гледат. Направихме много бърз болид, който се представя отлично. Но съм наясно, че всички искат да ни забавят", каза Верстапен.

Пилотът на "Ред бул" прогнозира, че конкурентите от "Мерцедес" ще играят важна роля в Баку, въпреки че се провалиха в предишното състезание в Монако. Верстапен обаче отказа да влиза в полемика с Хамилтън, който опита да го провокира преди няколко седмици, заявявайки, че "Макс има какво да доказва".

"Подобни психологически битки не могат да ме разклатят. Мисля, че и Люис потвърди, че не му се влиза в полемика, затова нека да се концентрираме върху състезанието. Все пак действията на пистата говорят най-ясно", добави Верстапен.

От началото на сезона Верстапен има две победи ("Имола" и Монако) и завършва неизменно на подиума. В стартовете в Бахрейн, Португалия и Испания нидерландският пилот беше втори.

Дневник