Футболистите на Бразилия не са доволни от решението страната да бъде домакин на турнира Копа Америка и това, че решението е било взето в последния момент. Това разкри селекционерът на отбора Тите на пресконференция. От срещата с медиите в четвъртък отсъстваше капитанът Каземиро, а Тите обяви, че това е свързано именно с недоволството сред играчите.

В понеделник (31 май) Конфедерацията на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) и бразилските власти взеха решение страната да приеме турнира. Това се случи, след като предвидените домакини Аржентина и Колумбия не могат да приемат надпреварата.

В Колумбия има протести срещу президента Иван Дуке, а Аржентина се отказа от организацията заради кризата с коронавируса.

"Помолихме играчите да се фокусират единствено върху предстоящия мач с Еквадор от световните квалификации. Те обаче имат свое мнение за Копа Америка и искат да се срещнат с президента Каболко (президент на футболния съюз)", каза Тите.

Селекционерът на тима намекна, че играчите са готови да бойкотират Копа Америка, ако не се организира среща с президента на футболния съюз.

"Изразихме позицията си, сега трябва да мислим за футбол. Дано се стигна до разумно решение", добави Тите.

Дневник