Европейският шампион "Челси" продължи договора на Томас Тухел. От клуба обявиха, че германският специалист се е съгласил да подпише със сините до лятото на 2024 г., като досегашният му контракт изтичаше през 2022 г.

Ходът идва няколко дни след триумфа в Шампионската лига. С умела тактика Тухел изведе отбора до победа във финала срещу "Манчестър сити".

"Не мога да си представя по-добър повод за подновяване на договора. Благодарен съм за опита и съм много щастлив да остана част от семейството на "Челси". Предстои ни още много и гледаме с амбиция и очакване към следващите стъпки", каза Тухел, цитиран от клубния сайт.

Германецът, който беше уволнен от ПСЖ в края на 2020 г., замени Франк Лампард през януари. По това време "Челси" беше девети във Висшата лига и в серия от пет мача без победа.

За кратко Тухел успя да превърне сините в отбор със солидна защита и атакуваща мощ. Под негово ръководство лондончани записаха 19 победи в 30 мача, като най-големият успех дойде в Шампионската лига. В допълнение "Челси" изпълни целта си и завърши четвърти във Висшата лига, а сините играха и финал за ФА къп, който загубиха от "Лестър".

Дневник