Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров призова играчите да проявят характер в приятелския мач срещу Русия. Двубоят е в събота от 18 ч. и ще се играе на стадион "Лев Яшин" в Москва.

"Срещаме един много сериозен противник, подхождаме с уважение към него. Това е поредното предизвикателство и от нас се иска да покажем характер. Нормално е, когато играеш с такива противници, адреналинът да е високо, но ако сме притеснени, няма да можем да покажем качествата си. Футболът трябва да се играе с настроение, независимо срещу кого играеш", каза Петров на пресконференцията преди мача.

Селекционерът заяви, че е оптимист за бъдещето на отбора след видяното в предишната контрола срещу Словакия, завършила 1:1. Според Петров връзката му с играчите става по-силна. Той вярва, че футболистите трябва да идват с настроение в националния отбор, като успешната формула се гради с уважение, доверие и честност.

"Този отбор не е мой, той е на България. Тук сме да помагаме на футболистите, аз и моят екип, но отборът е на България. Да, всеки ден навлизаме все по-добре в техните глави, от гледна точка на идеи, настроение. Тук сме да направим добър колектив, да радваме хората в България, това ни е мисията. Дано ни се сбъднат мечтите", допълни Петров.

Той посочи, че капитан на България в мача срещу Русия ще бъде Кирил Десподов.

Дневник