Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт заяви, че играчите му са "решени повече от всякога" да коленичат преди мачовете на тима от европейското първенство по футбол. По думите му на състезателите е писнало да говорят за последиците от действието, което се превърна в знак срещу расовото неравенство.

В сряда Англия игра приятелска среща с Австрия, като част от запалянковците на стадион "Ривърсайд" в Мидълзбро освиркваха играчите по време на колениченето. Саутгейт е наясно, че може да има нова "нежелана реакция" от страна на феновете.

"Някои хора решават да освиркват. Мисля, че тези хора трябва да се поставят на мястото на тези млади играчи и да си представят как биха се почувствали. Най-важното за нашите футболисти е да знаем, че сме напълно обединени около това, изцяло сме отдадени да се подкрепяме взаимно", каза Саутгейт.

Наскоро селекционерът посочи, че минималната цел пред отбора е достигане до полуфиналите. Англия е в група с Хърватия, Чехия и Шотландия на европейското, което започва в петък (11 юни).

Дневник