Преди 7504 дни Лионел Меси подписва договор върху салфетка и по-късно се обвързва с "Барселона". С годините аржентинецът се превърна в един от най-добрите футболисти в света и остави диря на "Камп ноу", но от полунощ договорът му с каталунците приключи.

Година след бурното лято и обявяването, че иска да си тръгне, нападателят вече е свободен да го направи. Картината сега е променена, като начело на клуба е президентът Жоан Лапорта.

Адвокатът няколко пъти даде знак, че Меси ще остане. Сега надеждите му не са променени и той вярва, че "Барселона" ще остане първи избор за аржентинеца и той ще предпочете да продължи в отбора пред това да премине в "Манчестър сити" или ПСЖ.

"Ние искаме да остане и Лео иска да остане. Всичко се развива добре. Остава ни въпросът за феърплея и сме в процес на търсене на най-доброто решение за двете страни", каза Лапорта пред "Транситор".

"Бих искал да кажа, че остава, но в този момент не мога да го направя, защото сме в процес на търсене на най-доброто за двете страни", заяви той.

Темата "Барселона" вероятно в момента е на втори план за Меси. Нападателят се готви за мача на Аржентина с Еквадор от четвъртфиналите на Копа Америка.

А салфетката, на която символично е подписан първият му договор, е в музея на "Барселона".

Дневник