С аванс от един гол "Лудогорец" се изправя срещу "Шахтьор" (Солигорск) във втори мач от първия предварителен кръг в Шампионската лига. Българският шампион надигра първенеца на Беларус с 1:0 в Разград преди седмица, а днес гостува в Белград, където ще се играе срещата.

Мачът е от 22.30 часа и ще бъде предаван по "Диема Спорт".

В първата среща българският тим имаше предимство, но не успя да се възползва от положенията си. Единствения гол вкара Каули Оливейра в добавеното време на двубоя.

Преди реванша треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас обеща, че тимът му няма да брани аванса си. От тази година в евротурнирите не важи правилото за гол на чужд терен.

"Лудогорец" е "Лудогорец" и не сме тук, за да защитаваме резултата. Искаме да контролираме топката, да отбележим още голове. Би било грешка да се дръпнем назад, искаме да видим подобрението, на което се надяваме", каза Дамбраускас.


"Не съм мислил как би ни се отразила отмяната на правилото за гол на чужд терен. 1:0 е несигурен резултат, не ти дава много спокойствие. Най-важното за нас е да останем умни и спокойни, да не мислим за защита на резултата и да играем със самочувствие".

Ако "Лудогорец" отстрани "Шахтьор" ще играе с победителя от "Теута" и "Мура".

Дневник