"Лудогорец" е в подножието на голямата си цел и се надява да има и спортно щастие. Това заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев при заминаването за мача с "Малмьо" от плейофа в Шампионската лига.

След като отстрани "Олимпиакос", българският първенец е на крачка от влизане в групите на най-силния европейски клубен турнир.

"Отново искам си пожелая луд мач, да се надяваме лудите нощи да продължат. Определено "Лудогорец" показва максимума в тези тежки мачове. Оптимист съм, не би трябвало да има проблем с мотивацията", каза Петричев.

По думите му съперникът е труден. "Има го напрежението. Когато си на крачка от мечтата, съвсем нормално е да си напрегнат. Целта изглежда доста близко и се надяваме на добър резултат и да си решим нещата на нашия стадион", добави той.

"Лудогорец" няма да може да използва играещия силно Кирил Десподов, който е наказан. Въпреки това националът замина с отбора за Швеция.

"Постигнахме това, което искахме, и остава още една крачка да направим. Всички знаем каква е важността на мача и ще направим всичко възможно да победим. Винаги са от полза два-три дни повече за почивка. Надявам се да се получат нещата, които сме работили, и да излезем победители от мача", каза капитанът Антон Недялков.

"Доколкото съм запознат, те са нещо като ЛАСК "Линц", с които играхме. Само че са с много по-добри качества, опитват се да правят висока преса и да поставят съперника под натиск. Ако играем това, което можем, мисля, че ще спечелим. Трябва да изиграем добър тактически мач, както срещу "Олимпиакос". Десподов ще ни липсва, защото е бърз футболист. Надявам се да го заместим по най-добрия начин", добави левият защитник.

Мачът е в сряда от 22.00 часа.

Дневник