Григор Димитров се класира за втория кръг на тенис турнира в Синсинати. Българинът надви Роберто Баутиста Агут с 6:3, 6:4 за час и 24 минути. Той се справи с 13-ия в основната схема на "Мастърс" надпреварата, въпреки че имаше и прекъсване на срещата заради дъжд.

Димитров показа уверена игра. Той не допусна нито една двойна грешка в хода на мача и реализира впечатляващите 16 аса.

Във втория кръг шампионът от 2017 г. ще среще Александър Бублик от Казахстан или квалификанта Маркос Джирон. В половината на Димитров е и водачът в основната схема в Синсинати Даниил Медведев, който е негов потенциален съперник в трети кръг.

След серията неуспешни мачове и отпаданията на старта във Вашингтон и Торонто, Димитров започна много по-уверено. Той поведе с 3:0, след което не позволи на Баутиста Агут да се върне в мача. След само 35 минути Димитров затвори първата част.

На старта втория сет бившият №3 успя да пробие отново, но още в следващия гейм испанецът върна пробива. Постепенно Димитров допусна лек спад в играта си и това позволи на Баутиста Агут да поведе. В седмия гейм при 4:3 в полза на испанеца обаче срещата беше прекъсната заради дъжд.

След пауза от около час при подновяването на двубоя Димитров беше по-концентриран. Добрият сервис му позволи да вземе гейма и да изравни за 4:4, след което проби Баутиста Агут.

Накрая Димитров спечели гейм на нула, с който затвори и срещата.

Дневник