България изпрати четирима спортисти за параолимпийските игри в Токио - Милена Тодорова (спортната стрелба), която ще е знаменосец, Фатме Исмаил (хвърляне на копие), Ружди Ружди (тласкането на гюле) и Християн Стоянов (бягане на 1500 м). Те ще са част от около 4400 състезатели в събитието, започващо на 24 август.

"За мен е голяма чест, че ме избраха за знаменосец. Една идея по-уверена съм, защото това ми е втора параолимпиада", каза Тодорова пред Би Ти Ви.

"Мечтая за медал и силно се надявам да чуем българския химн. Абсолютно всички ми пожелаха късмет, да бъда спокойна, да бъда себе си и да направя това, за което съм отишла", добави тя.

Стоянов каза, че се чувства в най-добрата си форма. "Доста амбициран и развълнуван съм, но и леко притеснен, тъй като това е най-важният форум, за който се готвя от 2016 г. - вече пет години. Вълнението е голямо". По думите му "медалът идва като награда, когато успееш да се представиш по най-добрия начин".

"Чувствам се много щастлив, понеже за трети път ще участвам на параолимпийски игри. Готов съм за борба. Дано всичко мине както трябва, да има емоции и хубави неща да се случват, на това се надявам. Пожелавам си медал. Дано и късметът да е с мен - да успея да направя по-хубави резултати и по-добри от предишните", заяви Ружди, който стана параолимпийски шампион в Рио 2016 със световен рекорд.

Дневник