Пред погледа на президента на България Румен Радев женският национален отбор по волейбол започна с победа участието си на европейското първенство. В зала "Колодрума" в Пловдив съставът, воден от Иван Петков, се наложи над Гърция с 3:0 (25:20, 25:15, 25:19).

Българският състав игра със самочувствие и не даде много шансове на гъркините. Единственият момент, в който съперникът водеше беше в началото на срещата.

Най-резултатна за България беше Елица Василева - 19 точки. Центърът Нася Димитрова добави 13 точки, а Емилия Димитрова - десет.

"Не мога да кажа, че играхме нещо кой знае какво, но просто по начин, по който да победим. Очаквах да има някаква скованост, заради тежестта на първия мач и на домакинството. Най-голямото ни оръжие за мен беше атаката", коментира селекционерът Иван Петков.

Според него българският състав е много опитен и играе търпеливо.

"Със сигурност има ситуации, които могат да се отиграят по-добре. Не може без проблеми, но най-важна е победата", добави Петков, който потвърди, че все още не мисли за елиминациите в турнира.

В следващия си мач българският отбор ще срещне Испания. Двубоят е на 21 август (събота) от 20.30 ч., а групата са още Чехия, Германия и Полша.

Дневник