Извънреден конгрес на БФС заради подписката на Димитър Бербатов няма да има, реши Изпълкомът на централата на заседание. Вместо това вече официално е насрочен редовен изборен - на 18 март догодина.

Бербатов и екипът му искаха Общо събрание след около месец. Те сезираха и прокуратурата за оказан натиск върху клубове да се отметнат от волята си, заявена пред футболната опозиция, начело с Бербо.

Специална комисия на БФС е преценила, че документите на 35 клуба са нередовни, така не е изпълнено изискването за 1/3 от отборите, членове на съюза.

Бройката трябва да е минимум 177, а в подписката са фигурирали 191. При минус 35 излиза, че БФС не може да свика извънреден конгрес, обясни изпълнителният директор Борислав Попов.

Михайлов отрече да е оказван натиск. По думите му БФС е най-голямата спортна структура в България, така организацията по заседание изисквала много време и усилия - не било възможно това да стане за месец.

Той не даде отговор дали ще се кандидатира за нов мандат, това щяло да стане тогава, когато всичко по сбирката на 18 март е готово. Повтори казаното през пролетта, когато оттегли оставката си - върнал се е, за да довърши работата си и да организира редовен конгрес.

    "Очевидно имаше желание на част от членовете на БФС да има извънреден конгрес и поради тази причина беше създадена комисията и беше разгледано тяхното желание. Преди това имаше искане на други 330 клуба за редовен конгрес. По повод двете искания Изпълкомът реши редовният конгрес да бъде на 18 март 2022 година. Когато всичко е организирано, тогава ще ви кажа дали аз ще се кандидатирам", заяви Михайлов.

Той добави, че продължава да има изцяло положително мнение към Бербатов, Стилиян и Мартин Петров. Те трябвало да изложат програмата си за промяна на конгреса, а не по "агресивния" начин, по който го правели сега.

Михайлов отхвърли твърдението на Петър Величков - човек от щаба на Бербатов и член на ИК (но без достъп до заседанията), че днешната сбирка е свикана незаконосъобразно. Показа документ и призова журналист, задал му въпроса, да го вземе.

Клуб Z