Григор Димитров отпадна в третия кръг от турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати след загуба с 3:6, 3:6 от водача в схемата Даниил Медведев след час и половина игра. Българинът имаше проблеми със сервиса си в целия мач, като не записа нито един ас и направи пет двойни грешки. Медведев, който е втори в световната ранглиста, пък се възползва по най-добрия начин от грешките на съперника си. Димитров направи 34 непредизвикани грешки срещу 22 на Медведев.

Димитров започна мача добре и стигна до точки за пробив в първите два сервис гейма на руснака, който обаче успя да ги спаси. При 1:2 обаче българинът направи няколко грешки на бекхенд, а Медведев се възползва. Димитров реагира добре и в следващия гейм върна пробива след страхотно разиграване, в което двамата си размениха 32 удара. Българинът имаше проблеми със сервиса си, а съперникът му стигна до нов пробив за 4:2 в своя полза. Медведев спечели подаванията си до края и затвори първия сет с 6:3.

В началото на втория руснакът имаше две точки за пробив, но с по-добри сервиси Димитров се измъкна. Във втория гейм Медведев падна, след като се спъна с ракетата си, но се размина с по-сериозна контузия. При 2:2 Димитров успя да спаси две точки за пробив на съперника си. Българинът продължаваше да изпълнява по-слаб сервис в сравнение с предишните мачове. Медведев пък разчиташе на дълги разигравания и чакаше грешка на Димитров. След най-дългото разиграване в мача, продължило 34 удара, той стигна до точка за пробив, а след това нова грешка на българина доведе до 4:3 в полза на руснака. Впоследствие Медведев проби още веднъж и спечели и втория сет с 6:3.

Дневник