ЦСКА приема "Виктория" (Пилзен) тази вечер, воден от желанието си да постигне голям обрат и да влезе в групите на новосъздадения турнир Лига на конференциите. Червените трябва да подобрят играта си от първия мач и да заличат загубата с 0:2 в Чехия.

Мачът е от 20.00 часа на "Васил Левски", а билетите са в продажба през системата на "Урбо".

От "Българска армия" няколко пъти заявиха, че разчитат много на подкрепата на привържениците си.

"ЦСКА ще бъде повече от пределно мобилизиран за поредната незабравима европейска вечер, в която вие, винаги верните армейски привърженици ще имате възможността лично да подкрепите своите любимци от трибуните. Въпреки ограничителните мерки 20 000 от вас ще можете да присъствате на двубоя и да покажете защо именно вие сте нашето най-силно оръжие, най-голяма опора и най-сериозен стимул за изразителна победа и постигане на крайната цел - влизане в групите на Лигата на конференциите", заявиха от ЦСКА в сайта си.

"Неслучайно и старши треньорът Стойчо Младенов вярва толкова много във вас и е сигурен, че победното попадение в двубоя ще бъде дело най-вече на майсторството, верността и отдадеността на нашия 12-и играч - публиката. Време е за европейска битка - да я спечелим заедно. Номер 12 - вие сте на ход", добавиха червените.

Дневник

 

 

 

 

След първата среща Младенов беше силно критичен. Тогава той каза, че футболистите му са били много мудни.

 

Седмица по-късно треньорът вярва, че ЦСКА има силите да победи съперника си и да влезе в групите. "Трябва да сме агресивни, да накараме съперника да се съобразява с нас, а не обратното. Водещото в този мач е характерът."

 

"Успяхме да убедим играчите, че нашето поведение в Пилзен беше 40-50-60% от възможностите на нашия отбор. Ако прибавим и останалите, ние сме способни да направим необходимия обрат. Надявам се, че всички са мотивирани да покажат качествата и възможностите си, говорим за колективна игра и в определените моменти да отбележим и това да ни даде импулс, за да търсим положителен развой в двубоя", каза Младенов.

 

В игра за червените ще се върнат крайните защитници Иван Турицов и Брадли Мазику, които пропуснаха мача с "Пирин" (1:0). Извън състава ще е наказаният Амос Юга.

 

При влизане в групите ЦСКА ще си осигури близо 3 млн. евро, както и възможността за допълнителни приходи за всяко равенство и победа. До момента отборът заслужи около 1 млн. евро от участието си в Европа.