Последното заседание на изпълкома на БФС е незаконосъобразно, а всички решения от него, включително и свикването на конгрес за март 2022, са нелегитимни. Това става ясно от решение на Агенцията по вписванията.

Само ден по-рано екипът на Димитър Бербатов сезира агенцията, Министерството на спорта, Министерството на правосъдието и футболните клубове, че изпълкомът е в нарушение на устава.

Решението на Агенцията по вписванията гласи: "Отказвам обявяване по следните актове: Покана за свикване на общо събрание на членовете на ЮЛНЦ в търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ по партидата на Български футболен съюз".

В мотивите се посочва, че заседанието е свикано не от лицето, което представлява БФС в момента - Михаил Касабов, а от Борислав Михайлов, който все още не е вписан отново като президент в Търговския регистър и не е бил упълномощен от Касабов. Освен това, от агенцията посочват, че на заседанието не е поканен члена на изпълкома Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов. Заседанието пък е започнало в 14.03 ч., вместо в 15.00. Решението може да се обжалва от БФС в 7-дневен срок.

"Не се учудвам от отказа, дори напротив. Всичко следва нормалния ход на нещата. Крайно време е Борислав Михайлов и БФС да започнат да спазват устава на БФС и закона и да се придържат към тях в действията си. За съжаление, Михайлов тежко подвежда уважавани футболни деятели и публични личности, които са част от Изпълнителния комитет на БФС. Михайлов влиза в капан след капан и се доорезилява пред клубовете, футболната общественост в България, УЕФА и ФИФА", заяви пред "Дспорт" Петър Величков.

Дневник