"Ливърпул" и "Челси" завършиха 1:1 на "Анфийлд" в дербито от третия кръг на Висшата лига. Гостите от Лондон взеха точка, въпреки че бяха с човек по-малко през второто полувреме, след като Рийс Джеймс беше изгонен заради игра с ръка на голлинията в края на първата част. Мохамед Салах вкара дузпата в продължението на първото полувреме, а преди това Кай Хаверц беше извел "Челси" напред.

"Ливърпул" започна мача по-добре. Харви Елиът отправи удар, но без успех. Малко по-късно Трент Александър-Арнолд изведе Джордан Хендерсън с хубаво подаване, но халфът не уцели вратата с изстрел от въздуха.

"Челси" поведе в 21-ата минута, когато Кай Хаверц се разписа с хубав удар с глава след изпълнение на корнер. Мейсън Маунт можеше да вкара втори гол в 35-ата минута, но не уцели вратата. Елиът пък пропусна възможност за "Ливърпул".

В края на първото полувреме домакините получиха дузпа след разбъркване в наказателното поле. Първо Жоел Матип удари греда, след това Садио Мане стреля, а Рийс Джеймс спря топката с ръка на голлинията. След намеса на системата за видеоповторения (VAR) съдията Антъни Тейлър изгони Джеймс с директен червен картон и даде дузпа, реализирана от Салах.

"Ливърпул" разбираемо имаше предимство в началото на второто полувреме. Диого Жота, който замени Роберто Фирмино още преди почивката, имаше възможност, но не уцели вратата. Върджил ван Дайк пък опита далечен удар, но Едуар Менди спаси. Хендерсън също пробва изстрел, но топката мина покрай вратата.

Ромелу Лукаку имаше една от редките възможности за "Челси", но Жоел Матип спря удара му. "Ливърпул" имаше 75% владение на топката, но така и не успяваше да се справи със защитата на съперника си. Малко преди кая Матео Ковачич можеше да вкара за "Челси", но Алисон спаси. При последвалата атака за "Ливърпул" Мохамед Салах стреля прекалено слабо. В последната минута Менди се справи с удар на Жота с глава.

Дневник