Григор Димитров и Цветана Пиронкова излизат на корта в първия състезателен ден от програмата на US Open - последният турнир от Големия шлем за 2021 г. Двамата български тенисисти ще изиграят срещите си от първи кръг в сутрешната сесия в Ню Йорк, която стартира привечер.

Димитров се изправя срещу представителя на домакините от САЩ. Това е 539-ия в световната ранглиста Сам Рифис, който е на 22 години. Срещата е трета от програмата на корт №5. Срещите там започват в 18 часа българско време.

Преди двубоя на Димитров са мачовете Рикардас Беранкис - Диего Шварцман и Даниел Колинс срещу Карла Суарес Наваро.

На корт №7 излиза Цветана Пиронкова. Нейна съперничка там е 25-ата в схемата Дария Касаткина от Русия. Мачът на Пиронкова също е трети от програмата, а преди него са двубоите Иржи Весели - Кевин Андерсън и Марко Трунхелити - Алехандро Давидович Фокина.

Пиронкова вече е срещала Касаткина, като успя да я победи през 2016 г. в Синсинати. Това е и единственият мач досега между българката и 24-годишната рускиня.

Третата българска представителка Виктория Томова ще излезе на корта във вторник. Тогава участието си стартира и световният №1 Новак Джокович.

Дневник