Генералният спонсор на "Левски" - букмейкърът "Палмс бет", вече ще може реално да влезе в ролята си на движеща сила в клуба не само чрез финансиране, а и с оперативна дейност. Това стана след промени, приети по време на общото събрание, продължило шест часа и половина.

Акционерите приеха в надзорния съвет да се включи финансистът Венцислав Димитров, който е представител на компанията. Занапред той ще работи заедно с мажоритарния собственик Наско Сираков, Константин Папазов и представителя на привържениците Петър Ганев. Предстои те да определят и състава на новия управителен съвет, както и да назначат изпълнителен директор.

Някои от присъстващите видяха поводи за успокоение, че "Левски" постепенно ще се стабилизира. Както каза и Сираков ден по-рано, в клуба не очакват реки от пари, но са уверени, че се върви към стабилизиране.

"След днешното събрание "Левски" се отдалечава от обявяването в несъстоятелност", каза временният изпълнителен директор Константин Баждеков.

Той призна, че има забавени няколко вноски към Националната агенция за приходите, както и 800 хил. лева задължения към футболисти и персонал. Но изтъкна, че "Левски" е в постоянна кореспонденция с БФС, тъй като е поставен под мониторинг.

Баждеков каза, че в момента най-спешните са задълженията към НАП и бившия треньор Петър Хубчев. "Всички останали са разсрочени във времето и не притесняват оперативното ръководство".

"Много неща трябва да се променят. Имаме много идеи, но е въпрос на реализация. Дошли сме да помогнем на клуба, не само да изсипем едни пари. Всички в ръководството на компанията сме левскари по душа и искаме да видим "Левски", където му е мястото - в горната част на класирането, а защо не след няколко години и с титлата", заяви Димитров.

Привържениците и очакването на Стоилов

Баждеков няколко пъти каза, че и занапред ще се разчита много на подкрепата на привържениците. По думите му предстоят нови кампании, чрез които запалянковците да осигурят средства за клуба.

"Имаме план за решаване на редица въпроси и с помощта на нашите привърженици. За съжаление, приходите ни от мачове намаляха драстично и заради спортните резултати. Разчитаме, че с някои новини, които ще се случат в спортно-техническата част, интересът към клуба ще се повиши и ще зарадваме феновете", заяви Баждеков, като намекна за очакваното идване на Станимир Стоилов. По-рано и Сираков даде знак, че се залагат големи надежди за положителна развръзка в разговорите с треньора.

"В момента "Левски" прави стъпки по подобряване на финансовото си състояние. Не сме натрупали допълнителни задължения. Имаме няколко месеца забавяния. В момента заплатите на първия отбор са около 150 хиляди лева. Миналата година бяха 800-900 хиляди лева на месец. Представете си каква е редукцията и какви мерки сме взели. Недейте да мислите, че не ни вълнуват тези неща. Задълженията към НАП се отразяват върху целия клуб. Правим всичко възможно нещата да се подобрят и разчитаме на нашите партньори", добави Баждеков.

На събранието присъства и бившият собственик Тодор Батков. По думите му то е донесло лъч надежда. "Мисля, че това е началото на възраждането на "Левски". Видях светлина не само в новия спонсор, но и видях обединение по много въпроси сред хора, които в последните години спориха много помежду си", каза Батков. Според него сега е много важно да се помирят фенските организации, да се работи по-дейно с привържениците и да се харчи разумно.

Той даде пример, че през 2004 г. заплатите са били ниски, а бонусите високи. И каза, че след големите успехи в Европа всеки футболист е получил по около 150 хил. евро премия.

Дневник