ЦСКА приема "Левски" в очаквания мач между двата отбора. Двубоят е от 16.30 часа този следобед на Националния стадион "Васил Левски".

Срещата противопоставя двата отбора, които се намират в различно състояние. Освен това е и своеобразен дуел между треньорите Стойчо Младенов и Станимир Стоилов, които се завърнаха начело на отборите, в които привържениците винаги очакват много от тях.

ЦСКА е фаворит заради добрите си резултати и качествата на футболистите си. Още с идването си Младенов заговори за високи цели и надграждане. "Левски" продължава опитите си да излезе от трудното положение, в което се намира. Ръководството и привържениците разчитат много на Стоилов да изиграе ключова роля в поемането в правилна посока. Самият треньор предупреди, че ще е необходимо време.

В продажба за мача бяха пуснати около 13 000 билета, тъй като противоепидемичните мерки позволяват до 30% заетост на местата на стадиона.

Единият от акционерите на ЦСКА Христо Стоичков заяви, че ще бъде на мача. "Знаете, че съм цесекар. Желая успех на моя отбор. Да играят, да се наслаждават и публиката да се радва", каза бившият нападател. Наскоро той беше на "Васил Левски" при победата с 3:0 за големия обрат срещу "Виктория" (Пилзен), който прати червените в групите на Лигата на конференциите.

"Мач, който е барометър"

"Очакванията са да стане добър мач - както от наша страна, така и за "Левски", да има едно спортсменско поведение, което да повлияе на всички останали присъстващи на мача. Очакванията, нормално, са - и това ще се стремим през цялото време - да надделеем. Това е нашата цел и за това ще работим през цялото време", каза Младенов.

Според него не може да се говори нито за подценяване, нито за това, че "Левски" е слаб. "Никога не може да се твърди за единия от двата отбора, че са слаби. Не знам защо в много моменти говорим за подценяване. Това е професия, която всеки футболист изпълнява. Сериозността в тренировъчния процес трябва да се се пренесе и в играта. Подценяването е голяма грешка. Да не споменаваме повече тази дума, в който и да е мач", заяви треньорът на ЦСКА.

"Вечното дерби е барометър, с който всеки треньор може да прецени докъде сме стигнали и е мач, който може да даде тласък на победителя и да навреди психически на загубилия", добави Младенов.

"Няма място за отстъпление"

Стоилов заяви, че има добри резултати в дербито и иска това да продължи.

"Според мен тактиката, която трябва да търси нашият отбор, е тактиката, която да отговаря на името "Левски", без значение колко сме добри или лоши. От първата минута трябва да играем нашия си стил. Всеки треньор иска да играе агресивно, но хладният ум е плюс в този начин".

"Всеки мач трябва да правим минимални стъпки напред. Искаме всеки играч да видим на какво ниво е. "Левски" трябва да играе за победа. Няма място за отстъпление", каза Стоилов и заяви, че в последните години покрай участието в Европа ЦСКА е израснал.

"В моята глава ние сме си фаворити. Фаворитът трябва да се защитава на терена. В глава на всеки левскар е, че "Левски" винаги е бил в по-добра позиция. На терена по-добрият ще спечели".

Промяна в движението

Заради дербито ще има промяна в движението в центъра на София. От 10.00 до 18.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Националния стадион "Васил Левски" и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Дневник