Люис Хамилтън вече има сто победи във Формула 1, след като спечели Гран при на Русия в Сочи. Пилотът на "Мерцедес" изоставаше от Ландо Норис, но се възползва от грешка на съперника си, който не смени гумите си въпреки започналия дъжд и в крайна сметка изпусна успеха.

Макс Верстапен ("Ред бул") завърши на второ място, след като тръгна от последна позиция заради наказание за смяна на двигателя. Карлос Сайнц ("Ферари") финишира на трето място. Норис, който водеше в по-голямата част от състезанието, остана едва седми.

Норис тръгна от полпозишън, но беше изпреварен от Сайнц на старта. Хамилтън пък отново не стартира добре и загуби три позиции още в началото, като остана седми. В 14-ата обиколка Норис си върна първото място, след като изпревари Сайнц. Верстапен постепенно си пробиваше път напред и влезе в първата десетка.

След влизания в бокса двамата пилоти на "Макларън" Норис и Даниел Рикардо поведоха колоната. Хамилтън, който навакса изоставането си, се бореше с Рикардо за второто място, но така и не успяваше да го изпревари. Това все пак се случи след бавно спиране в бокса на Рикардо.

Хамилтън опитваше да стигне Норис, но така и не успяваше да го доближи достатъчно. Седем обиколки преди края над пистата заваля дъжд. Норис излезе от пистата, но успя да се върне пред Хамилтън, който предпочете да не рискува и не го атакува. Пилотът на "Макларън" загуби контрол още веднъж, но все пак се върна на пистата.

Постепенно повечето пилоти влязоха в бокса за смяна на гуми заради мокрото трасе. Хамилтън също смени гумите си, но Норис отказа да влезе в бокса. Рискът му обаче не се оправда, тъй като дъждът се засили. Норис излезе от пистата, а след това едва стигна до бокса. Това донесе второто място на Макс Верстапен, а Норис падна чак до седмата позиция.

С победата Хамилтън излезе начело във временното класиране, като води с две точки пред Верстапен.

Дневник