"Ювентус" победи с 3:2 "Сампдория" и постигна първия си домакински успех през този сезон и едва втората си победа в Серия А. Тимът обаче вероятно ще остане без звездата си Пауло Дибала, който вкара първия гол в мача, но получи контузия в средата на първото полувреме и напусна терена със сълзи на очи. Според италианските медии Дибала е със сериозна травма в бедрото.

В края на мача другият основен нападател на тима, Алваро Мората, също беше сменен заради проблем в бедрото, като не е ясно също колко тежка е контузията му.

"Ювентус" започна мача добре и създаде няколко положения. Дибала откри резултата с хубав удар от границата на наказателното поле. Малко след това Федерико Киеза и Алваро Мората пропуснаха много добри положения за тима. В средата на полувреме Дибала напусна заради контузията, а това повлия на играта на тима.

"Ювентус" получи дузпа за игра с ръка на Никола Муру, а Леонардо Бонучи беше точен за 2:0. "Сампдория" намали само 90 секунди по-късно. Мая Йошида се възползва от поредната грешка в защитата на "Ювентус" и вкара с глава. "Ювентус" вече е в серия от 20 поредни мача, в които допуска поне по един гол.

След почивката домакините играха по-добре, а Мануел Локатели вкара първия си гол с екипа на "старата госпожа" в 57-ата минута. Родриго Бентанкур и Мората пропуснаха положения. Както и в предишните мачове обаче, "Ювентус" отново трябваше да трепери в края, след като Антонио Кандрева отбеляза втори гол в 83-ата минута. До края все пак "Ювентус" удържа победата.

С успеха "бианконерите" се изкачиха на осмо място в Серия А с осем точки. "Сампдория" е на 14-о място с пет точки.

След мача треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри заяви, че Дибала и Мората със сигурност ще пропуснат предстоящия мач с "Челси" в Шампионската лига в сряда, както и градското дерби с "Торино" в събота.

Дневник